luni, 13 septembrie 2010

Un nou început

     Spunem într-o mai veche postare că timpul, pentru noi, slujitorii de la catedră se măsoară şi în ani şcolari. "Crăciunul" este sfârşitul de an şcolar, iar "Anul Nou" este 15 septembrie (anul acesta, prin excepţie, a fost 13). Şi atunci perioada de timp între cele două evenimente este "Revelionul" ? Din păcate, "trecerea dintre ani" nu a fost aşa de fericită ca altădată. "Păstorii" din fruntea forurilor conducătoare au hotărât să fim cu 25% mai "trişti". Şi asta după doi ani de o oarecare "bunăstare".
     Aseară la ştiri, liderii de sindicat îşi indemnau "oamenii", ca în cazul în care apare vreun "reprezentant" al politicii, să îşi ia copiii şi să intre în clasă. Oficial, politica nu a fost prezentă dacă excludem "neoficialitatea" portocalie a directorilor, inspectorilor şi reprezentanţilor primăriei.
      Nici nu a fost necesar vreun boicot, pentru că divinitatea a fost de partea noastră. "Dumnezeu nu apare la ştiri" - spunea Tudor Chirilă, dar "lider de sindicat" e, cu siguranţă... Tocmăi când părintele a ajuns la "încă ne rugăm pentru..." (urma o listă întreagă de binecuvântaţi), pomenind de "conducătorii..." s-a pus o ploaie biblică, încât întreaga adunare s-a risipit care încotro...

5 comentarii:

GoG spunea...

Postu' asta e BEST!!! :))! Multa stima si respect , Dom' profesor!

Diana spunea...

cat adevar in atat de putine cuvinte

Anonim spunea...

Mai Mihai, te stiam prof. de mate nu poet

Suflet Gol spunea...

e trist ce se intampla in tara noastra:(cata dreptate puteti avea.

Aleksandra Gojka spunea...

Domn' profesor,d-voastra sunteti unul dintre motivele care m-au initiat si pe mine sa scriu si sa postez pe blog. Chiar daca nu stiati de aceasta,va multumesc! Sper si eu,dupa cum ati spus,sa facem schimb de idei. De ce nu? Accept sa fiu corectata si bineinteles ca accept sugestii,idei.

Alexandra (ghida de la festival :P)